Saturday, October 15, 2016

Päivä 151: Sauna

26.9.2016
Kuusimetsä lähellä Stampede tien risteystä - hotelli "Summit Inn" Snoqualmie laaksossa
Miili 2374 - 2391
Kokonaan 17 miiliä

Aurinko on jo noussut korkealle, kun herään kuusikon pehmeällä maalla. Jään vielä lämpimään makuupussiin, keitän mustaa teetä ja kaksi kupppi kuskuksia. Ei tarvitse säästää ruokaa - vain yhden päivän matkan kaukana on pikku kylä nimeltän "Snoqualmie Pass", jossa on kaksi kauppaa, huoltoasema, hotelli ja sauna. Niin kertoo Yogi PCT retkeillyopas.




On tullut ruskaa; se rikas aika, kun kaikki hyttyset jo nukkuu talviunissa ja koko metsä on täynnä mustikoita ja sieniä.

Vain erässä lepopaikassa juuri puron vieressä sijaitsee paskaa. Joku ei osa käyttää lapiota.



Kukat vielä kukkivat ja sienet kasvavat.




Polku tulee siniselle järvelle. Aurinkoisella iltapäivällä uskallan hyppiä kylmään veteen ja uida järven keskelle.



Sitten kävelen yli puhtaita puroja, soita ja metsiä eteenpäin pohjoiseen.





Pitkän alamäen alla on tie numero 90, laskettelukeskus, huoltoasemaa, kauppa ja hotelli.



Huoltoaseman edessä istuu monet kulkijat. Yksi heistä on jo saapunut Kanadaan kolme viikkoa sitten ja nyt kävelee takaisin etelään. Hotelissa on vapaa huone. Maksan huonen ja kutsun mukaan yhden kaverin, joka aikoi nukkua ulkona huoltoaseman takana. Pitkän kuuman suihkuun jälkeen mennään saunomaan. Viimeksi kävin saunassa Lahdessa kaksi vuotta sitten. Amerikkalainen sauna on oikeasta suomalaista saunaa kylmempi. Ei saa saunoa ilman vaatteita, ei saa heittää löylyä, ulko-ovi on kiini. Pieni uimaaalas saunan vieressä on lämmin. Mennään siis kylmään suihkuun, saunaan, taas kylmän suihkuun ja vielä kerran saunaan. Sitten nukahtan sängyssä mukavassaa hotellihuoneessa.



Huomenna jaatkan matkani pohjoiseen!

1 comment: