Saturday, June 4, 2016

Den 36: Dubovým hájem

Tábořiště "Sawmill" - tábořiště "Horse campground"
Míle 498 - 508
Celkem 10 mil


Už s prvními paprsky začíná sluníčko pálit na plné obrátky. Hustým listnatým lesem přicházím k míli č. 500. Ve skalkách se vyhřívají ještěrky, kontroluji signál a potkávám Čechy, kteří včerejší požární okliku objeli stopem. Naším cílem je dojít k vodnímu zdroji na míli 505 a tam si dát hodně dlouhou pauzu až do večera.


Vodní zdroj je zastřešená podzemní nádrž. Ve stínu tankujeme vodu, vaříme brzký oběd a jdeme spát. Já jdu spát pod dubem do stanu, aby na mě nemohly dotěrné mouchy. Probouzím se kolem páté. Největší horko pominulo a pofukuje mírný vítr.
Pěšina prochází starým dubovým hájem. Rostou zde nejrůznější druhy stále zelených i opadavých dubů. Krajina tak trochu připomíná podhůří Bílých Karpat.



Směrem na východ je vidět Mohavská poušť: cíp pouště budeme překračovat v následujících několika dnech. V poušti se lesknou čtvercová pole solárních panelů.


Na obloze se objevují první červánky, když přicházím do lesního tábořiště "horse camp" s piknikovým stolkem ve stínu borovic. V kempu už táboří Rosťa, Lucka, Ríša i Petra, a tak se přidávám.


Hluboko pod námi blikají červená světla větrníků. Vaříme večeři a pro jistotu kvůli komárům stavím stan, nakonec ale usínám pod širákem pod borovicí za mírného vánku. Zítra brzy ráno nás čeká sestup dolů do horké pouště.


No comments:

Post a Comment