Thursday, September 22, 2016

Den 141: Lišky

Jehličnatý les pod skalou Three Cornered Rock - les na hřebeni nad přítokem říčky Wind River
Míle 2160 - 2182
Celkem 22 mil


Po dlouhém spánku pod širákem vařím snídani a vyrážím na stezku. Jsem vděčný za každé nové ráno a vítám sluneční paprsky, které stále ještě mají sílu. Ze skalního ostrohu je nad mořem lesů vidět zaledněný vrchol Mount Adams: Za pár dní mě stezka povede jeho východním úbočím. Ze skalního ostrohu sestupuji zpět do stinného lesa. Rozhlížím se okolo a přímo hned vedle pěšiny se z mechu a jehličí klubou nezaměnitelné houby: lišky!


Sbírám několik lišek a těším se na vynikajícím houbovou smaženici. V blízkém potoce nabírám vodu, lesem a úbočím skal stoupám na plochý hřeben.



Na hřebeni smažím lišky na cibulce s rajčaty. Zatím mi kopce a lesy státu Washington ukazují přívětivou tvář.


Po dlouhé polední siestě se vydávám dál po pěšině dolů do údolí říčky Wind River. V lese rostou kromě lišek i nejrůznější další druhy hub. Za lávkou stezka prochází loukami mezi javory a topoly, přechází nízké sedlo a další říčku, a pak začíná prudce stoupat.



Na obloze se objevují řasovité mraky: první signál blížící se fronty. Důvěřuji předpovědím, že fronta dorazí až zítra během dne, a ukládám se ke spánku opět pod širákem na bočním hřebeni v lese zhruba v půlce stoupání.



No comments:

Post a Comment