Friday, May 13, 2016

Den 14: Hajkr Box

Idyllwild - sedlo pod vrcholem Tahquitz Peak
Míle 16 - 22 na požární oklice plus míle 178 - 180 na PCT
Celkem 7 mil









Dneska se probouzím až v 7 ráno v útulném kempu v lesním městečku Idyllwild. Někteří hajkři už za svítání vyrazili na trasu. Já potřebuju další odpočinkový den. Plus někde musím sehnat nabíječku na mobil, kterou jsem někde po cestě ztratil. Kromě nabíječky se mi podařilo poztrácet: kartáček na zuby a 1 ponožku.
V Idyllwildu je spousta kaváren, čajoven, pekařství a hospůdek. V jednom z pekařství se nachází krabice "hiker box". Do krabice hajkři dávají věci, které se jim zdají být příliš těžké a které by se mohly hodit ostatním hajkrům. Mezi nejcennější poklady v hajkr boxech patří jídlo: oříšky, rozinky, sušené banány a ovesné vločky. Dneska v hajkr boxu nacházím skvělý úlovek: konzervy s rajčaty, fazolemi, fazolovou čili polívkou, a pytlík instantní rýže. Kolega hajkr "Frogman" mi půjčuje otvírák a máme zadarmo super oběd.
V prádelně peru ztuhlé ponožky, dobíjím baterky na mobil, a v obchodě "nomad ventures" pořizuju lehčí a odolnější karimatku. Nafukovací matrace nebyl nejlepší nápad - po dvou týdnech spaní mezi pichlavými šiškami či kaktusy je matrace děravá jako ementál ...
Posledním zastavením je pošta, kde vyzvedávám balíček s jídlem a obálku s mapami na další úsek trasy. Balíčky dorazily úspěšně!








V pozdních odpoledních hodinách se vydávám na cestu - výstup zpátky na hřeben na vrchol Tahquitz Peak (8800 stop / 2500 m). Čeká mě 1000 metrů stoupání. Batoh během pobytu přibral na váze, peněženka zlehkla, ale po masáži a odpočinkovém dnu se mi jde překvapivě lehce. Vstupuji do divočiny "San Jacinto" mezi borovicemi a žulovými skalisky.








S požární pozorovatelny na vrcholu Tahquitz Peak se otevírá pohled všemi směry: na JV ke slanému jezeru Salton Sea, na J vidím shořelý pás lesa, a na S hřbet San Jacinto, zítřejší cíl.






Na severním svahu se objevuje první sníh na PCT. Slunce zapadá a jdu spát pod borovicí mezi skalami.


No comments:

Post a Comment