Friday, May 20, 2016

Den 21: Kocouři

Tábořiště "Doble Creek" - Big Bear hostel
Míle 269 - 275 na PCT +  3 míle odbočka do Big Bear
Celkem 9 mil


Dnešní zápis bude krátký - odpočinkový den! Z tábořiště pěšina stoupá nádherným lesem - většinou borovice, ale i jalovce a jalovcům podobné stromy s červenou kůrou. Budu muset určit, o jaký druh stromu se jedná. Po příjemné procházce lesem stezka překračuje potok s čistou vodou. Doplňujeme tekutiny. Většina poutníků pokračuje dál, já odbočuji na lesní silnici Van Dusen rd dolů do města Big Bear navštívit Candace a její dva kocoury.


Candace je velmi milá osoba (a veganka :-), pracuje v útulku pro zachráněná divoká zvířata, a pomáhá hajkrům a poutníkům. Nabízí mi sprchu, vyprání prádla, a super oběd - čerstvý salát a zapečené těstoviny.


Po nakrmení mě doveze do blízkého hostelu, kde na palandě ošetruju puchýře, doplňuju zásoby a "se slepicemi" usínám.


2 comments:

  1. Ahoj,
    Jsme Cesi zijici v USA - Michigan. Koukame kazdy den na tvuj blog a drzime moc palce. Napada me tisic a jedna otazka na kterou bych se chtel zeptat. Momentalne me asi nejvic zajima, jak se dostanes na PCT k internetu kazdy den uploadnout prispevek na blog?

    ReplyDelete
  2. Ahoj, díky za podporu! Co se týče připojení k internetu: mám předplacený smartphone (android) od operátora Cricket, za $40/měsíc volání+data. Blog píšu offline pomocí aplikace Blogaway. Zatím se skoro každý den našlo na trase místo, kde byl dostatečně silný signál na nahrání příspěvku na web. Taková místa jsou většinou nahoře na hřebeni s výhledem do civilizace. Dál na severu (Sierra) signál většinou není a příspěvky budu publikovat méně často.

    ReplyDelete