Thursday, May 19, 2016

Den 20: Zpátky na pěšině!

Pod jalovcem - tábořiště u pramene "Doble Creek"
poslední 2 míle požární okliky + míle 255 - 269 na PCT
Celkem 17 mil


Dnešní ráno bylo studené a mrazivé. Louky kolem vysokého jalovce, pod kterým jsem spal, byly zbarvené do šediva. Vyhlížím první sluneční paprsky, rychle balím a vydávám se na cestu, abych se zahřál. Po dvou mílích vidím sloupek s nápisem PCT. Mám obrovskou radost. Požární oklika je za mnou a jsem zpátky na mapě!


Pěšina vstupuje do starého borového lesa. Pod borovicemi se rozkládá útulné tábořiště a teče potůček. První tekoucí potok po padesáti mílích (80 km) pochodu! Připadám si skoro jako doma v Čechách.


Nádherný lesní úsek podél potoka "Arrastre creek" trvá 3 míle. Nejsme v Čechách, ale v jižní Kalifornii a les v této výšce (kolem 1800 m) stabilně roste pouze ve stinných údolích a na severních svazích hor.


Na odvrácené straně hřebene se otevírá pohled do rozlehlé Mohavské pouště. Někde za horami na obzoru je Las Vegas.


Oblé hřbety zde tvoří starohorní břidlice, podobně jako na Křivoklátsku. Na trase se střídá řídký borovicový les, jalovce a pelyňkové keře.
U silnice č. 18 někdo nechal tašku se sušenkami a další tašku na obaly od sušenek (pro hikery) ... Znakem blízké civilizace je také vysoký kopec skládky. Nacházíme se nedaleko města "Big Bear" (Velký Medvěd). Do města se chystám zítra, vyzvednout na poště balíček se zásobami jídla. Možná se potkáme i s Carlosem.


Pro dnešek kempuji spolu s dalším poutníkem Matem v tábořišti "Doble trail camp". Je zde suchý záchod, voda (musí se přefiltrovat nebo převařit) a stín jalovců. Doufám, že v noci nebude moc zima. Zítřejší cíl: Big Bear - Velký Medvěd.
Po setmění do tábořiště přichází pětice hikerů původem z Austrálie. Dělíme se o zážitky z požární okliky a spokojeně usínáme.


No comments:

Post a Comment