Monday, May 2, 2016

Den 4: Potoky

Tábořiště Boulder Oaks - borovice v pohoří Laguna
Míle 26 - 39

Probouzíme se za svítání do chladného rána a spolu s třemi dalšími hajkry vaříme čaj na zahřátí. Za prvních paprsků vycházejícího slunce vyrážíme na další etapu trasy. Pěšina vede pod dálničními mosty a stoupá vzhůru. Sluníčko začíná pálit. Po pár kilometrech stoupání se objevuje nenápadná odbočka dolů do skalní soutěsky.


Nacházíme se u Kuchyňského potoka (Kitchen creek) u vodopádů. Je to první potok po více než 28 mílích chůze od mexické hranice. Tůně nad a pod vodopádem jsou plné života. Pozoruji potápníky, larvy vážek a pulce. Ztuhlé svaly se regenerují v ledové koupeli.


Sluníčko pálí, ale hajkerky a hajkři jsou vynalézaví. Savana a Saly mi předvedly systém upevnění slunečníku na krosnu.


Na obzoru v dálce je Mexiko. Už jsem ušel docela velký kus cesty. Na prosluněných stráních se zdravím s několika poutníky a desítkami ještěrek.


Po několika mílích následuje odbočka do tábořiště "Cibbets Flat", kde tankuji 6 litrů vody. U vodního kohoutku čeká milé překvapení. Nějaká dobrá duše tam zanechala 3 čerstvé červené řepy. Vynikající svačina :-)  V tábořišti kempuje parta zkušených hikerů, jeden z nich si říká Moses a před deseti lety prošel celou hřebenovku až do Kanady. Dává mi radu, abych to bral že začátku zvolna. Dobrá rada.


Stezka stoupá výš a výš do pohoří Mount Laguna. Mezi keři se sem tam objevují vzrostlé duby a borovice. Pod dubem vařím vydanou večeři a nahoře na kopci usínám pod ochranou borovice v měkkém jehličí.


1 comment:

  1. OMG, you met Sydney and Savannah! Thank you so much. They are not blogging, so it's good to see them out there looking happy... :)

    ReplyDelete