Monday, July 4, 2016

Den 65: Odpočinkový ("zero") den v Mammoth Lakes

Dnešní zápis bude krátký. Po dvou týdnech v divočině si chodidla říkají o odpočinkový den. Jsem v útulném hostelu v turistickém středisku Mammoth v přátelské společnosti hajkrů. Vyspávám na palandě až do pozdního rána, a pak jdu do města nakoupit zásoby na příští etapu. V pekárně "Schat's" mají vynikající chleba, skoro jako český! A v další samoobsluze "Vons" jsou ve slevě těstoviny, ořechy, rozinky, ovesné vločky a instantní rýže. Pak ještě nakupuji v prodejně "Whole Foods" rajčata, kuskus, cizrnový hummus a avokádo. Když mi prodavačka řekne cenu avokáda ($2), chci ho vrátit zpět, ale hodná paní ve frontě za mnou ho zaplatí za mě.

V hostelu se dělím o chutný čerstvý chleba s hummusem a nakrájeným avokádem s dalšími poutníky a pak vařím plný hrnec těstovin s cibulí a rajčaty.
Zbytek dne peru prádlo, jím, spím, diskutuji a když se sluníčko začíná schovávat za hory, jdu kousek za město do lesa a tam na dobře ukrytém místě pod borovicemi a smrky usínám. Za tmy slyším kroky. Že by medvěd? Ne, jsou to jen další hajkři, kteří se taky rozhodli přespat v lese. Zítra je neděle a tak se chystám na ranní mši v kostele svatého Josefa!



No comments:

Post a Comment